Umeå Hackerspace @ Gräv2014

Jag (pettter) och MMN-o besöker i skrivande stund Föreningen Grävande Journalisters årliga seminarium Gräv. Gårdagens begivelser bestod i en gemensam föreläsning tillsammans med Sus Andersson (tack!), där vi pratade om källskydd och allmän datasäkerhet för journalister. Bland annat demonstrerades hur lätt fysisk access till en dator kan översättas till total kontroll, och att TLS-säkrade uppkopplingar inte nödvändigtvis är säkra.

Under dagen kommer vi att fortsätta finnas i lokalen Oden, och hjälpa journalister och andra att förstå och använda kryptering. Om du är på Gräv: Välkommen!

One comment

  1. […] I vår attack-demonstration valde vi att kapa samtlig HTTP-trafik och rotera alla bilder 180 grader, vilket öppnar för en ganska udda webbupplevelse. Krypterade anslutningar kräver en mycket mer sofistikerad attack, vilket vi bl.a. pratade om på Gräv 2014. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *